Untitled

Alkuun | Ajankohtaista | Tiedotteet | Yhteystiedot | Galleria | HUOM: Video | Arkisto | Linkit | Vapaa Vuotos-sivut ennen 2/2008/ THE EARLIER WEB SITE OF FREE VUOTOS MOVEMENT|

SAMA FARSSI JATKUU AINA VAAN VAALIEN JÄLKEENKIN

Musta muutetaan valkoiseksi ja 60 vuotta vanhoja kaapuja puetaan "kelluvalle keisarille" = Vuotoksen altaalle.

KHO:N PÄÄTÖS 18/12/2002

Vuotoksen altaasta on siis olemassa KHO:n ennakkopäätösluonteinen kielteinen vuosikirjapäätös 10 vuotisen oikeusprosessin jälkeen. Ks. päätös.

KEMIJOKI OY:N, LAPIN LIITON JA PÄÄMEDIOIDEN KONSENSUS LAPISSA

 Hämmästyttävästi media, lähinnä Lapin radio ja Lapin Kansa pitivät allasasioita esillä päivittäin - ja esittivät vaalikoneissaan kysymyksen: Vuotoksen allas pitäisi rakentaa - ja sille vastausvaihtoehdot.

Tutkivaa journalismia ei taida nykyään harjoittaa enää kukaan...Lainsäädännön ja oikeuslaitoksen eri asteisten päätösten = laintulkinnan välisiä merkityksiä käsitellään hämmästyttävän vähän.

Kysymyksenasettelussa pitäisi luonnollisesti näkyä tehdyt päätökset eli tärkeimpinä KHO:n kielteinen päätös ja sen merkitys sekä Natura-status ja sen merkitys. Aiheellinen kysymyksen asettelu olisi ollut: Pitääkö Suomen päätöksenteossa noudattaa vesilakia ja sen mukaista ennakkopäätöstä, joka on tehty 10 vuoden perusteellisen oikeuskäsittelyn lopputulemana - vaiko ei pidä noudattaa?

Toisena kysymyksenä voisi olla: Onko oikeanlaista demokratiaa kansanedustjan näkökulmasta se, että poliittisten voimasuhteiden mahdollisesti muuttuessa KHO:n ennakkopäätökset voidaan sivuuttaa - eli että kansalaisten oikeussuoja isoissakin asioissa on olematon?

LAPIN LIITTO

Lapin liitto, entinen Lapin maakuntaliitto on toiminut Kemijoki Oy:n käsikassarana aina. Se on muodostettu yhden puolueen (kepu) intressejä ajavaksi, muka kuntien ja niiden kansalaisten "edunvalvontaorganisaatioksi", joka määrää koko maakunnan strategiat ja rahoitukset.

Yhden puolueen ylivaltaa korostaa Lapin liiton valtuuston paikkajakauma. Pelkosenniemellä on 3 kepun valtuutettua, 7 sitoutumatonta, 3 vasemmistoliitosta ja 1 kristillisistä. Näistä vaaleissa vain kaksi keskustalaista kannatti Vuotoksen rakentamista, loput olivat vastaan. Silti kepulainen altaan rakentaja on Pelkosenniemen ainoa Lapin liiton valtuuutettu - KUN KESKUSTALLA ON KOKO MAAKUNNASSA NIIN ISO KIINTIÖ - JA SITOUTUMATTOMILLA EI OLE SELLAISTA OLLENKAAN...

DEMOKRATIAN MANIPULOINTIA

Kemijoki Oy ja käsikassara Lapin liitto pitävät, kuten ovat pitäneet jo vuosikymmeniä, median ja poliittisten myötäilijöidensä kanssa allasasiaa yhtenä pääasiana jokaisissa vaaleissa. Realistiset asiat jäävät paitsioon! "Puolueeton" Lapin Kansa tarjosi taas auliisti tilaa Kemijoki Oy:n tarpeisiin - ja syyllistyi demokratian manipulointiin jättämällä julkaisematta kriittisiä mielipidekirjoituksia.

Vaalipäivän aamun Lapin Kansa kirjoitti isoin otsikoin: "Tuulivoima vauhdittaa Kemihaaran allasta".

VAALIT JA ALTAAT

Lapin vaalipiirissä oli jaossa 7 kansanedustajapaikkaa.

Koskaan aiemmin ei Kepu:n ehdokkaaksi ole päässyt, jos on uskaltanut vastustaa Vuotoksen allasta, vaikka Kepu:n kenttäväestä jopa enemmistö esimerkiksi Kemijärvellä on ollut altaan vastustajia.

Historiallisesti ensimmäistä kertaa eduskuntavaaleissa kaksi Kepu:n ehdokasta julkisesti ilmoitti vastustavansa allasrakentamista. He olivat ehdokkaat Eeva Maria Maijala ja ehdokkaista nuorin Katri Kulmuni.

Eeva Maria Maijala pääsi läpi ja sai ryhmästään eniten ääniä. Katri Kulmuni sai neljänneksi eniten ääniä ryhmässään ja jäi varasijalle vain vajaan 300 äänen taakse edustajapaikasta.

MITEN KÄVI KEMIJOKI OY:N "EDUSTAJILLE"?

Kemijoki Oy:n hallintoneuvoston jäsenet, Lapin liiton toimijat ja erityisen voimakkaasti altaita ajaneet ja ison vaalikassan omanneet, ennen Hannes Mannista (kepu) Lapin liiton hallituksen puheenjohtajana toiminut Janne Seurujärvi (kepu) ja virkavapaalla oleva maakuntasihteeri Ulla Karvo (kok) putosivat eduskunnasta. 14/4/2011 eli ennen vaaleja heidät oli valittu uudestaan Kemijoki Oy:n hallintoneuvoston jäseniksi, ehkäpä "varmoina" läpimenijöinä. Normaalisti uudet kansanedustajat yleensä hyvin nopeasti saavat ko. "kunniatehtävän" itselleen...

Aikaisemmat Kemijoki Oy:n hallintoneuvoston jäsenet Hannes Manninen (kepu) ei asettunut enää ehdolle, mutta toimii hyvin aktiivisesti altaan puolesta Lapin liitossa sen hallituksen puheenjohtajana. Paavo Väyrynen (kepu) oli ehdokkaana Uudellamaalla ja putosi eduskunnasta. Hän ilmaisi jo ennen vaaleja pyrkivänsä kepun presidenttiehdikkaaksi.

Lapin liiton eläkkeelle siirtynyt edunvalvontapäällikkö, altaiden ajajaksi profiloitunut Jaakko Ylitalo (vas) sai vain 442 ääntä, ei yhtään ääntä Pelkosenniemeltä ja Savukoskelta.

ITÄ-LAPISTA KOLME EDUSTAJAA

Markus Mustajärvi (vas) oli vaalien äänikuningas ja hän on altaan vastustaja. Eeva-Maria Maijala sai eniten ääniä kepulaisista ja on altaan vastustaja. Perussuomalaisten Hanna Mäntylä pääsi myös läpi. Hän ei ole ottanut kantaa allasasiaan. Hän on muuttanut Sallaan vuonna 2006, joten vanhaa historiallista painolastia ei siinä suhteessa ole. Perussuomalaisista toiseksi eniten ääniä sai Liisa Mariapori, joka on julkisuudessa vastustanut altaita.

*****************

Vaikka katsoisi minkä väristen silmälasien läpi, on vaikea nähdä kansalaisten olleen vaaleissa sitä mieltä, että KHO:n päätökset voitaisi sivuuttaa.

TÄSTÄ HUOLIMATTA

Kemijoki Oy:n hallintoneuvoston jäsen ja Lapin liiton valtuuston puheenjohtaja, kansanedustajuutensa uusinut Johanna Ojala-Niemelä (Dem) arvelee Lapin Kansassa 20042011, ( ks. paremmin näkyvä tekstiskannaus ) demareitten kielteisen kannan voivan muuttua, koska kannanotto on kohta 30 vuotta vanha... Oma vaalimenestys hämärtää ehkä muun vaalituloksen? Kemijoki Oy:n "valistus" on purrut tosi tehokkaasti. Suunnitelmathan ko. altaille ovatkin vasta 60 vuotta vanhoja. Nykyaikaista teknologiaa?

KYTKYKAUPPA JATKUU?

Lapin liitto on kutsunut Lapin kansanedustajat oppimaan altaan ihanuutta ja välttämättömyyttä jo 2/5/2011...

Isojen poikien vieheet ovat vesillä. Kemijoki Oy:n ja Lapin liiton kytkyt ovat lähes aukottomat...

Miten KHO:n päätöksen puolustajat, me puolivuosisataa piinassa eläneet ja 10 vuotta oikeutta käyneet, kaikkemme uhranneet kansalaiset, saisimme silmin nähtävän, olemassa olevan todellisuuden esille ja ymmärretyksi? Vastausta odottaen... Ks. yhteystiedot.